Gezellige Vrijwilligersmarkt in gemeentehuis

Op zaterdag 17 september werd door Facet Ridderkerk in samenwerking met Bibliotheek AanZet een Promotiemarkt Vrijwilligerswerk gehouden. Wethouder Fleur Stip opende de markt waarop een breed scala aan verenigingen en instellingen zich presenteerden aan het Ridderkerkse publiek.

Wethouder Stip gaf in haar openingstoespraak aan dat ze trots is op alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een mooiere en kleurrijke Ridderkerkse gemeenschap. Ook stipte ze nog even de Vrijwilligersprijzen aan die weer op 2 januari worden uitgereikt. Tot 10 oktober kunnen verenigingen hun kandidaten voordragen via de website van de gemeente.

Aan de zogenaamde ”Meet & match markt” deden maar liefst 25 verenigingen en instellingen mee. RTV-Ridderkerk verzorgde de muzikale omlijsting en zond in de ochtend live uit vanaf de markt.

Aan de Promotiemarkt Vrijwilligerswerk deden mee: Gilde Ridderkerk, Home-start BAR, Zorgcentrum Riederborgh, RTV-Ridderkerk, Stichting Oud Ridderkerk, De Zonnebloem, Kunstroute, Amnesty International, Voetbalvereniging sv Bolnes, Big Borthers Big Sisters, Wijk Ideeteam Slikkerveer, Stichting Artiestieke Activiteiten voor verstandelijk beperkten (AAVB), Hospice De Reiziger, Vluchtelingenwerk Ridderkerk, Present, Knaagspoort, Dierenbescherming, De Rustplek, Het Anker van Bolnes, Stichting Multicultureel Ridderkerk, De Luisterlijn, De Overburen, Bibliotheek AanZet/Taalpunt, Facet Ridderkerk en Vrijwilligerssteunpunt.

Foto’s: Arjan ’t Jong