Lokaal

Gezelligheid tijdens Internationale Vrouwendag

Muziek, eten, henna en massages: zo’n 90 vrouwen met allerlei achtergronden kwamen vrijdag 8 maart 2024 bij elkaar voor een gezellige avond.

In De Loods Ridderkerk hield stichting Multicultureel Ridderkerk een speciale avond voor Ridderkerkse vrouwen. Zij kwamen bij elkaar op Internationale Vrouwendag. Wethouder Fleur Stip was ook aanwezig. Met een toespraak opende ze de avond.

De vrouwen genoten van sambosa, pakora, kipsaté en broodjes en luisterden naar muziek uit allerlei landen. De Ridderkerkse zangeres Kijan kwam ook langs voor een optreden. Zij is afkomstig uit Zuid-Koerdistan en daar een beroemd zangeres. Speciaal voor deze dag had ze Nederlandstalige nummers geschreven. Daarnaast konden de vrouwen zich laten masseren en hun handen versieren met henna.

Stichting Multicultureel Ridderkerk zet zich in voor het bevorderen van begrip en samenwerking tussen verschillende culturen in Ridderkerk. Bijna dagelijks organiseren zij allerlei activiteiten voor Ridderkerkers die een niet-Nederlandse achtergrond hebben.

Foto: Gemeente Ridderkerk