Gezocht: extra ogen en oren

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een nóg veiliger Ridderkerk? Neem dan deel aan Burgernet.

Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt. Meedoen is simpel: Ga naar Burgernet.nl en meld u meteen aan of download de app.

Betrokken mensen

In Ridderkerk zijn nu 3.235 inwoners aangesloten bij Burger- net (6,9 procent). Burgemeester Anny Attema: “Ridderkerkers zijn betrokken mensen. Daar ben ik trots op. Daarom denk ik dat er vast nog veel inwoners bereid zijn aan te haken bij Burgernet. Het percentage dat nu deelneemt is nog aan de lage kant. Het is een kleine moeite en kan in bepaalde situaties echt het verschil maken.”

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie, gemeenten en de Veiligheidsregio om de veiligheid in woon- en werkomgevingen te bevorderen.

De politie zet Burgernet in bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, bijvoorbeeld bij een overval of inbraak, vermissing of het doorrijden na een aanrijding. Aangesloten personen zijn de extra ogen en oren van de politie.

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig.

Heeft u informatie, dan kunt u rechtstreeks met de Meldkamer bellen via 0800-0011. Dus geen halsbrekende toeren die u in een gevaarlijke positie kunnen brengen. Aanmelden voor Burgernet kan eenvoudig via burgernet.nl.