Lokaal

Gezocht: handige vrijwilligers voor Repair Café Bolnes

In navolging van wijk West is het de insteek dat het Repair Café ook spoedig plaatsvindt in het wijkcentrum Bolnes aan de Noordstraat 255A. 

In het wijkcentrum West draait enkele jaren het Repair Café met groot succes. Elke laatste zaterdag van de maand staan de vele vrijwilligers klaar om je kapotte spullen na te kijken en deze te repareren. Twee bewoners van de wijk Bolnes kwamen met het idee en hebben zich aangemeld om het Repair Café mede te organiseren. Het Repair Café is een locatie in de wijk waar je kapotte spullen kunt laten nakijken, maken of samen repareren. Het is een landelijk initiatief wat wordt geadopteerd door bewoners en organisaties. Op de locatie zijn medewerkers, gereedschap en het benodigde materiaal aanwezig om de reparaties uit te voeren. De reparaties zijn gratis, maar u mag uiteraard een vrijblijvende bijdrage doen. U kunt terecht voor reparaties aan bijvoorbeeld uw broodrooster, koffiezetapparaat, föhn, speelgoed of rollator. Tijdens de reparaties kunt u wachten en onder het genot van een kopje koffie of thee lekker socializen met andere bezoekers. Daarbij is het repareren van goederen duurzaam, u levert een bijdrage aan de samenleving want weggooien is zonde. Ook ontmoet u andere bewoners en maakt u nieuwe sociale contacten. Mochten onderdelen nodig zijn voor de goederen, dan is het de insteek dat u de benodigdheden zelf koopt (nieuw of 2de  hands) waarna de reparatie op een later moment plaatsvindt. 

Het voornemen is dat elke eerste vrijdag en eerste zaterdag van de maand het Repair Café plaatsvindt in het WVC Bolnes. Bent u de handige Harry of Harriette die een paar uurtjes in de maand het leuk vindt om de spulletjes te repareren en met mensen om te gaan? Of volgt u een technische opleiding en zoekt u een plek om wat u heeft geleerd in de praktijk uit te voeren? Dan bent u van harte welkom. Meldt u nu aan, dan kan het Repair Café snel van start. 

Voor aanmeldingen of meer informatie neem contact op met Facet Ridderkerk, Eveline Freling via sociaalmakelaar@facetridderkerk.nl of telefonisch 06 – 52 61 62 30 (maandag t/m donderdag).