Lokaal

Gezocht: testers voor nieuwe website Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe gemeentelijke website. Hierop willen zij informatie sneller en makkelijker vindbaar maken. Daarnaast moet de website uiteraard gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn.

Daarom vragen zij uw hulp en frisse blik. De gemeente zoekt inwoners en ondernemers die op dinsdag 2 oktober van 9:30 uur tot 12:00 uur willen meedenken over de structuur van de nieuwe website, oftewel wat staat waar op de gemeentelijke site? Dit wordt gedaan tijdens een ‘cardsortsessie’.

Kaarten sorteren

‘Cardsorting’ is een onderzoeksmethode waarbij gebruikers van de website, in dit geval onze inwoners en ondernemers, kaarten sorteren. Op de kaarten staan de verschillende onderwerpen op onze website. De onderwerpen worden door de testers op een logische volgorde gelegd. Ook wordt er kritisch gekeken of de woorden die we gebruiken wel duidelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een woord als ‘omgevingsvergunning’ tegenover ‘een vergunning voor een dakkapel’.

Gebruiksvriendelijke website

Met uw hulp zorgt de gemeente Ridderkerk ervoor dat de nieuwe website een logische opbouw krijgt, onderwerpen beter te vinden zijn en informatie beter te begrijpen valt. Wilt u hen helpen?

Aanmelden

Aanmelden kan via webteam@bar-organisatie.nl. Of neem contact op met Vanessa ‘t Hoen via 14 0180.