Gezocht: Vrijwilligers voor ANWB AutoMaatje Ridderkerk

Facet Ridderkerk en de ANWB hebben de handen ineen geslagen om dit voorjaar te starten met ANWB AutoMaatje in Ridderkerk. Facet Ridderkerk is daarom op zoek naar vrijwillige matchmakers en chauffeurs. 

In Nederland zitten één miljoen mensen gedwongen achter de geraniums. Zij komen hun huis niet uit omdat ze slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Gelukkig zijn er ook veel mensen die iets voor een ander willen doen. ANWB AutoMaatje brengt deze mensen samen. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen een kleine onkostenvergoeding.

Als matchmaker en planner ben je vooral actief op het kantoor van Facet Ridderkerk, je hebt contact met de vrijwilligers en klanten en zorgt voor een goede match. Het kunnen omgaan met een computer of laptop is belangrijk.

Als vrijwilliger vervoer je op verzoek klanten met je eigen auto naar het ziekenhuis, de kapper, winkels of andere afspraken. Je hoeft geen lid te zijn van de ANWB om als vrijwilliger te starten. Je krijgt een kleine onkostenvergoeding.

Voor meer informatie of aanmelding als vrijwilliger kun je contact opnemen met Frederike Boer-Barendregt via 0180 – 432 350 of frederike.barendregt@facetridderkerk.nl