Lokaal

Gezondheidsbeurs ‘Fit op alle fronten’ druk bezocht

Op vrijdag 22 maart 2024 werd de eerste editie van de Gezondheidsbeurs Ridderkerk ‘Fit op alle fronten’ zeer goed bezocht. In het nieuwe Gemini College kwamen ruim 300 bezoekers langs om te kijken, horen, proeven en beleven.

De opening werd verricht door wethouder Fleur Stip, waarna een lezing volgde van Jaap Jongbloed, die zeer goed bezocht werd en meerdere keren zorgde voor applaus van het publiek.


De beurs heette niet voor niets ”FIT op alle fronten”, want alle facetten van fit ouder werden belicht. Verschillende lezingen, workshops, demonstraties en een informatiemarkt.

Stichting Facet Ridderkerk organiseerde deze bijeenkomst met meer dan 25 organisaties, verenigingen en sprekers. Zo vertelde de Politie over oplichting en fraude en gaf de Rabobank informatie over bancaire zaken. Aafje was aanwezig met VR-brillen, huisarts Jeanette Caljouw praatte de bezoekers bij over overgangsperikelen en waren er verschillende sport- en beweegaanbieders zoals Walking Football, yoga, dans, seniorenfit, etc..

Al met al een zeer geslaagde dag, waarvan door RTV-Ridderkerk onderstaande uitzending is gemaakt.