GGD start 20 mei met vaccineren in sporthal de Wissel Ridderkerk

De vaccinatie-opgave voor de GGD Rotterdam-Rijnmond is aangepast. Nu de GGD het overgrote deel van de opgave die bij huisartsen lag op zich neemt, moet het aantal vaccinatielocaties eerder en sneller uitgebreid worden.

Donderdag 20 mei neemt de GGD de vaccinatielocatie in sporthal De Wissel aan de Kastanjelaan 38 in Ridderkerk in gebruik.

De piek van vaccineren ligt voor de GGD in de maand juni. In deze maand wordt op 14 locaties in de regio gevaccineerd. Dit zijn er vijf minder dan eerder was bedacht. Het betekent dat de locaties in Brielle, Krimpen aan den IJssel, Westvoorne en de Mercatus sporthal in Rotterdam niet opengaan als vaste priklocatie van de GGD.

Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich inmiddels op diverse locaties laten vaccineren: sporthal Groenoord in Schiedam, sporthal Den Oert in Spijkenisse, Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), de Van Nellefabriek in Rotterdam, sporthal Schenkel in Capelle a/d IJssel, bij het SS Rotterdam, in de tijdelijke hal op parkeerterrein Hofhoek bij metrostation Poortugaal, in Maassluis en in Barendrecht. De komende tijd komen daar nog meer locaties bij, verspreid over de regio. Hierdoor kunnen de inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond zich steeds dichterbij huis laten vaccineren.


Sporthal de Wissel in Reijerpark in Ridderkerk

Afspraak maken

Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich al op verschillende plekken verspreid over de regio laten vaccineren. De vaccinatielocaties zijn goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Tijdens het maken van de afspraak wordt gekeken op welke locatie inwoners terecht kunnen voor een coronavaccinatie. De vaccinatielocaties zijn alleen op afspraak te bezoeken. De uitnodiging hiervoor wordt door het RIVM verstuurd. 

GGD Rotterdam-Rijnmond vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Heb je een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie en wil je je laten vaccineren? Maak dan snel een afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De huisartsen en de prikkers op de GGD-locatie staan voor je klaar.

Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u kijken op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: het landelijke informatienummer is 0800 – 1851