Glasbak spoorloos in wijk Het Zand

Even de lege glazen potten en flessen naar de glasbak brengen. Het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Er bleek behoefte te zijn aan meer glasbakken in Ridderkerk. Sinds november 2018 is er dan ook een nieuwe bak aan de Erasmuslaan.

De tijdelijke glasbak kwam ter hoogte van het Erasmuspark te staan. Het aantal glasbakken in de wijk Het Zand was op dat moment niet voldoende. Er was slechts één ondergrondse bak voor de hele wijk. Daarom plaatste de gemeente juist daar de extra glasbak.

De glasbak in betere tijden

Vlak voor de jaarwisseling werd eind december 2019 deze glasbak weggehaald en is tot op heden medio januari 2020 nog niet terug op zijn plaats gezet.

De wijkbewoners missen deze glasbak nu en zijn in het ongewisse of de glasbak tijdelijk ter voorkoming van vuurwerkschade is weggehaald of dat deze glasbak niet meer terug wordt gezet. De gemeente heeft niets richting de wijkbewoners gecommuniceerd in de Blauwkai of een persoonlijke brief.

Blijkbaar heeft BAR afvalbeheer andere prioriteiten gesteld om de huidige afvalproblemen op te lossen. Een goede communicatie kan veel vragen voorkomen.

Update

Op dinsdag 21 januari 2020 is de glasbak weer teruggezet op zijn plaats.