GO Sharing deelscooters breidt uit in Ridderkerk

GO Sharing plaatst 120 extra elektrische deelscooters in Rotterdam. De nieuwe deelscooters hebben een maximumsnelheid van 45 km/u en zijn bedoeld om tussen regio’s te reizen. Dit betekent dat de inwoners in Ridderkerk ook van deze nieuwe deelscooters gebruik kunnen gaan maken. Sinds oktober 2020 is GO Sharing actief in Ridderkerk

Net als de andere deelscooters van GO Sharing in regio Rotterdam, die een maximumsnelheid van 25 km/u hebben, zijn de nieuwe 45 km/u scooters 24 uur per dag beschikbaar. De deelscooters zijn 100% elektrisch en de accu’s worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

Bestuurders van de snellere deelscooters zijn verplicht om een helm te dragen. Daarom zijn de 45 km/uur scooters uitgerust met een via de app te openen topkoffer met daarin twee helmen en haarnetjes. Zogenaamde Powerrangers – medewerkers die lege accu’s verwisselen – ontsmetten de helmen bij iedere accuwissel.

Reizen tussen regio’s

Met de 45 km/u scooters kunnen langere afstanden sneller worden afgelegd. De snellere deelscooters zijn dan ook bedoeld voor langere reizen en om dat te stimuleren geldt een starttarief van €1,-. De deelscooters mogen ook in de deelnemende gemeenten buiten Rotterdam geparkeerd worden. GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen. Daarom is het onze missie om een gedragsverandering teweeg te brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. Door het reizen tussen regio’s met duurzaam deelvervoer mogelijk te maken, zetten we de volgende stap in onze missie en maken we het interessanter voor mensen om het eigen, vervuilend vervoer ook voor de langere afstanden te laten staan.”

In april maakte GO Sharing bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen en elektrische auto’s en e-bikes toe te voegen aan het aanbod aan deelvervoer. E-bikes vormen een gezond alternatief binnen de stad en met elektrische deelauto’s gaat het bedrijf steden verbinden. De nieuwe 45 km/u deelscooters passen in deze strategie: de verschillende vormen van duurzaam deelvervoer voorzien samen de volledige reis van deur tot deur.