Goodwill’s Kerstpakket voor Het Jasmijnhuis in Ridderkerk

“Wat zit er nog meer in? Wat zit er nog meer in?” Een groepje enthousiaste bewoners van Het Jasmijnhuis in Ridderkerk zit naast de kerstboom met een grote doos. Samen pakken ze Goodwill’s Kerstpakket uit.

Verrassing

We gaan een doos vol verrassingen uitpakken, wie komt helpen?” Al snel zit er een groepje dames bij elkaar. Dit vinden ze heel leuk! Ze zijn erg benieuwd naar de inhoud. En blij verrast als ze ontdekken wat er zoal in de doos zit: “Popcorn en chipjes, lekker!” Een mooi doosje wordt voorzichtig opengemaakt want ze willen weten wat er in zit: thee! Ook daar weten ze wel raad mee.

Verdelen

Na het uitpakken beginnen de dames meteen te verdelen. De lekkere biertjes zijn voor een mede bewoner en de zak met dropjes wordt alvast opengemaakt. De bolletjes voor de tulpen worden later gepoot. Ze hebben genoten van deze verrassing. Ook na afloop vertelden ze keer op keer dat ze het zo leuk hebben gevonden.

Het Jasmijnhuis

Het Jasmijnhuis in Ridderkerk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen. De bewoners genieten hier van hun vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid. Het Jasmijnhuis is onderdeel van Dagelijks Leven.

Goodwill’s Kerstpakket

Het Kerstpakket van Goodwill® zit boordevol lekkere dingen en cadeaus die afgestemd zijn op mensen met dementie. Het is bedoeld als kerstcadeau om samen van te genieten. De organisatie Goodwill zet zich al 28 jaar in voor kinderen in een medisch kinderdagverblijf en sinds vorig jaar ook voor mensen in een dementie zorgcentrum. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats: een dagje uit of nieuw materiaal speciaal voor een locatie. Dit en ook de Kerstpakketten zijn mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers. In heel Nederland worden deze week maar liefst 110 Goodwill’s Kerstpakketten uitgepakt: 25 bij dementie zorgcentra en 85 bij medisch kinderdagverblijven. 

Foto’s: goodwill.nl