Gratis bomen voor Het Zand en Slikkerveer

Woont u in de wijken Het Zand of Slikkerveer? Dan kunt u gratis een boom voor in uw tuin aanvragen.

De gemeente wilt uw leefomgeving daarmee prettiger maken. Groen zorgt ook voor een gezonder klimaat en is goed voor vogels en insecten. U kunt kiezen uit vijf bomen: een elstar-appelboom, gewone lijsterbes, bolvormige zilverlinde, sierkers en valse christusdoorn.

Deze bomen worden niet al te groot en staan mooi in de tuin. Bovendien zijn deze soorten goed voor insecten en aantrekkelijk voor vogels. De bomen worden met kluit geleverd, zijn circa drie meter hoog en wegen twintig tot dertig kilo.

Veel voordelen

Een van de ambities van de Groenvisie is het groene karakter van Ridderkerk in stand houden en waar mogelijk uitbreiden. Dat heeft onder meer te maken met de klimaatverandering. Meer en beter groen zorgt ervoor dat u ook in de toekomst in een gezonde en prettige omgeving kunt leven. Door meer groen blijft er minder water in uw tuin staan na een flinke regenbui, het geeft verkoeling bij warm weer en is goed voor dieren. Het filtert fijnstof uit de lucht, geeft zuurstof af en vermindert stress. Groen zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Boom aanvragen

De Bloemenjungle bezorgt de bestelde bomen vanaf maandag 8 november. Ook wanneer u niet thuis bent wordt de boom geleverd. U krijgt er een plantinstructie bij. Er zijn 260 bomen, op is op. Bestellen kan tot zaterdag 23 oktober. U ontvangt een bericht of u wel of niet in aanmerking komt. Als u in aanmerking komt, vra- gen wij u een foto van de geplante boom te sturen.

Aanmelden kan via info@bloemenjungle.nl en (0180) 424 546. Voor overige vragen kunt u bellen met de gemeente: (0180) 451 234. Op www.ridderkerk.nl/gratisboom vindt u meer informatie over de actie en de boomsoorten.

Foto: Gemeente Ridderkerk