Lokaal

Gratis boom voor bewoners Drievliet

Bewoners van Drievliet kunnen deze maand gratis een boom voor in de tuin aanvragen. De gemeente wil de leefomgeving daarmee prettiger maken. Groen zorgt ook voor een gezonder klimaat en is goed voor vogels en insecten.

Er kan gekozen worden uit zes bomen: een Elstar-appelboom, gewone lijsterbes, tweestijlige meidoorn, veldesdoorn, Japanse sierkers en valse christusdoorn. Deze bomen zijn gekozen omdat ze niet al te groot worden en mooi staan in de tuin. Bovendien zijn deze soorten goed voor insecten en aantrekkelijk voor vogels.

Veel voordelen

De gemeente wil het groene karakter van Ridderkerk in stand houden en waar mogelijk uitbreiden. Dat heeft onder meer te maken met de klimaatverandering. Meer en beter groen zorgt ervoor dat u ook in de toekomst in een gezonde en prettige omgeving kunt leven. Meer groen in uw tuin heeft veel voordelen: Er blijft minder water staan na een flinke regenbui, groen geeft verkoeling bij warm weer en is goed voor dieren. Het zuivert fijnstof uit de lucht, geeft zuurstof af en vermindert stress. Groen zorgt tenslotte voor een waardestijging van uw huis.

Een boom aanvragen

Woont u in Drievliet en wilt u een boom? Dan kunt u terecht bij De Bloemenjungle aan de Oosterparkweg 15. Zij bezorgen de bestelde boom begin november. U hoeft daarvoor niet thuis te zijn. Bij de boom krijgt u een plantinstructie, zodat u precies weet hoe u de boom goed in uw tuin kunt zetten.

Bestellen kan tot zaterdag 26 oktober. U kunt mailen naar info@bloemenjungle.nl of bellen naar (0180) 424 546. Is de actie een succes, dan wordt gekeken of hij ook in andere wijken kan worden gehouden.