Gratis voorleesboekje bij Kinderboerderij De Dierenhof in ruil voor afgedankte apparaten

Kinderboerderij De Dierenhof in Ridderkerk helpt bezoekers beter recyclen, zij zijn een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek (11 – 17 oktober) ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een leuk cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. Wees er snel bij, op=op!

Het voorleesboekje ligt tijdens de Nationale Recycleweek ook bij de gemeentelijke milieustraat en heel veel kringloopwinkels klaar voor snelle inleveraars van lampen en ander e-waste. Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de Kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of misschien toch in te leveren voor recycling.

Nationale Recycleweek

Op 14 oktober is het voor de 3e keer International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren. Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek. Op kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ zijn deze activiteiten te vinden.”

Over Wecycle

Wecycle is een landelijke campagne van Stichting OPEN en Stichting Lightrec die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen. Hier kunnen mensen kleine afgedankte elektrische apparaten inleveren.Meer informatie en alle e-waste inleverpunten: wecycle.nl