Lokaal

Gratis Wecycle Recycle Kwartetspel bij kinderboerderij De Dierenhof

Kinderboerderij De Dierenhof  is een Wecycle-inleverpunt en geeft kwartetspellen weg bij inlevering van afgedankte, kleine elektrisch apparaten (op=op). Het leuke kwartetspel geeft jong en oud spelenderwijs informatie over alle Wecycle-inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ondersteunt Wecycle vanuit een maatschappelijke sponsoring de kinderboerderij jaarlijks met €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Het aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2017 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Er werken 175 kinderboerderijen samen met Wecycle. 

Wecycle is de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen zij voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseert de stichting kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. Er zijn 10.000 inzamelpunten in Nederland en werkt Wecycle samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren zij dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In de Wecycle Service Centers verbinden zij de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, worden mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan gegeven en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 is er 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Foto: WeCycle