Groen Aannemingsbedrijf Punt: ‘Met elkaar werken aan een betere wereld’

Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V. verzorgt sinds 1 januari het groen in Ridderkerk. Ook het vegen van de straten en het onderhoud van verhardingen en sloten komt voor rekening van het bedrijf van de broers Bastiaan en Matthijs Punt.

In de gewonnen aanbesteding gooide het bedrijf hoge ogen op het gebied van duurzaamheid. Zo worden zoveel mogelijk elektrische apparaten gebruikt en ontwikkelt het bedrijf zelf duurzame gereedschappen en hulpmiddelen. Het bedrijf viel ook op doordat het veel kansen wil bieden aan mensen zonder werk.

Bij het in 1967 mede door vader Punt opgerichte familiebedrijf – waar nu bijna tachtig mensen werken – is geld verdienen niet het enige dat telt. ,,Zo zijn we opgevoed. We hebben geleerd oog te hebben voor elkaar”, vertelt Bastiaan. ,,We willen met ons bedrijf meewerken aan een betere wereld. We moeten dat met elkaar doen.”

Hart

De wethouders Peter Meij (buitenruimte) en Laurens Franzen (werk en inkomen) brachten donderdag een bezoek aan Groen Aannemingsbedrijf Punt, gevestigd in Rotterdam-Alexander. Ze zijn onder de indruk van de inzet van het bedrijf voor duurzaamheid én voor mensen die vanuit een uitkering weer aan de slag willen. ,,Hun hart ligt echt bij mensen die zorg nodig hebben”, aldus de bestuurders.

Bij de firma Punt werken nu ongeveer dertien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn afkomstig uit verschillende gemeenten in de regio. Een aantal Ridderkerkers dat in het verleden door de gemeente in contact werd gebracht met de firma Punt, heeft daaraan een vaste baan overgehouden.