Lokaal

Groen gaat strijd aan met kale tegeltuinen

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling telden 216 Ridderkerkse deelnemers 3.403 vogels. Zat u klaar met uw notitieblok maar was er geen vogel te bekennen? Grote kans dat uw tuin niet aantrekkelijk is voor vogels. Een tuin die vol ligt met tegels, daar komt geen vogel op af.

Edo van Baars werkt bij de gemeente aan Operatie Steenbreek. “Wij maken zoveel mogelijk men- sen enthousiast over het vergroe- nen van hun tuin: stenen eruit, groen erin! Dat is goed voor uw gezondheid en het milieu. Samen maken we het verschil.”

Houd uw hoofd koel

Een groene tuin heeft veel voordelen. Edo: “Mensen voelen zich prettiger. Planten werken, door de kleur en vorm, ontstressend op mensen. En tijdens hete zomers, die er in de toekomst steeds vaker zijn, kan het in een groene tuin al gauw vier graden koeler zijn dan in een versteende tuin!”

“Klimaatverandering zorgt voor heftigere buien en wateroverlast. Bij een betegelde tuin kan het overtollige regenwater niet weg. De kans bestaat dat het uw huis binnenstroomt. In een groene tuin sijpelt water direct in de grond. Planten maken daar in drogere perioden gebruik van.”

Tegels gratis inleveren

U kunt uw tegels gratis inleveren bij de Milieustraat. Heeft u een grote hoeveelheid? Maak een af- spraak om ze kosteloos op te laten halen. Tip: verzamel de tegels samen met buurtgenoten en bied ze gezamenlijk aan. Mail daarvoor met: e.v.baars@bar-organisatie.nl.

Kijk voor meer informatie op www.ridderkerk.nl/steenbreek.

Bron: Gemeente Ridderkerk