GroenLinks heeft zin in 2019

De fractie van Groenlinks Ridderkerk is het nieuwe jaar begonnen met terug kijken op 2018 en een brainstorm over de speerpunten voor 2019.

“Wij zullen elk voorstel op inhoud bekijken. GroenLinks wil constructief meewerken om voorstellen beter te maken. Maar wij zullen alles langs onze duurzaamheidslat leggen’ aldus fractievoorzitter Björn Ros. In 2018 heeft GroenLinks een compleet nieuwe fractie opgezet. GroenLinks is voor het eerst zelfstandig vertegenwoordigd in de gemeenteraad met één raadslid en in de ondersteunende commissies met 3 zogenaamde burgerleden.

Daarnaast is er fractiesecretaris, een bestuur en een aantal actieve leden die meedenken. Voor de ondersteuning en praktische zaken is inmiddels een stichting opgericht. ‘Ook al zit ik als enige in de raad, we hebben een mooi team en dat geeft veel energie’, aldus Ros.

Tijdens de afsluitende borrel heeft de fractie ook stilgestaan bij het afscheid van Henk van Houcke als voorzitter en ondersteuner voor de fractie. ‘Met een gerust hart kan ik nu een stapje terug doen, er is een mooie club mensen die het stokje overneemt.” Aldus de voormalig fractievoorzitter en wethouder.