Lokaal

GroenLinks Ridderkerk: geen distributiecentrum bij de rivier

De gemeenteraad heeft ingestemd met een motie van GroenLinks fractievoorzitter Björn Ros over de komst van een groot distributiecentrum op de plek van Smit Slikkerveer/Holec. Daarin roept hij het college van burgemeester en wethouders (B&W) op om ‘alles te doen wat in zijn (wettelijke) mogelijkheden ligt om de omgevingsvergunning niet te verlenen’.

Zo’n vergunning is nodig om het distributiecentrum mogelijk te maken en wordt afgegeven door het college van B&W. Daarnaast vraagt Ros nog eens serieus te kijken naar andere locaties. “Het kan toch niet zo zijn dat er een lelijke blokkendoos komt op een prachtige locatie aan de rivier, waar vrachtwagens 24 uur per dag aan en af rijden dwars door onze gemeente. Terwijl Nieuw Reijerwaard nog half leeg is en perfect gelegen is naast de snelweg”.

Het is nog niet zeker of het juridisch mogelijk is een vergunning tegen te houden. In dat geval vraagt GroenLinks om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken in een verkeersplan. “Maar liever zien we dat het distributiecentrum een veel betere plek krijgt’. Aldus Björn.   Na een debat in de raad kreeg de motie ruime steun in de raad. Alleen Leefbaar Ridderkerk, VVD en SGP stemden niet in.