Lokaal

Groots succes op Jeugdboekenfestival in Bibliotheek Ridderkerk Centrum

Afgelopen zaterdag 14 oktober 2023 vond het Jeugdboekenfestival plaats in de Bibliotheek Ridderkerk Centrum, en het was een groot succes. Ruim 200 enthousiaste bezoekers, jong en oud, kwamen samen om te genieten van een dag vol literatuur, creativiteit en entertainment.

Het festival bood een breed scala aan activiteiten voor kinderen en hun families. Kinderen konden deelnemen aan een workshop maankalender maken, geleid door de getalenteerde Kelly van Kempen. Een andere hoogtepunt was de workshop “Gamehelden illustreren”, gepresenteerd door Marcel van Driel en Paco Vink, wat bijzonder in de smaak viel bij de jonge creatievelingen.

Theaterliefhebbers werden getrakteerd op de hilarische voorstelling “Dummie de Mummie” door auteur Tosca Menten, evenals “Het Huisstofmijtmonster in mijn Toverkamer” van de getalenteerde Aires Hovens, die de kinderen en ouders meenam op een magische reis.

De Maakplaats ontdekhoek bood een kans voor kinderen om hun creatieve kant te verkennen, terwijl een levensgroot Scrabble-spel zorgde voor urenlang plezier. 

Een hoogtepunt van de dag was de prijsuitreiking voor de prijsvraag voor scholen. Kinderen hadden op een creatieve manier laten zien hoe het monstertje onder hun bed eruitzag, en de winnaar was Groep 7B van Basisschool OBS de Reijer. Zij ontvingen een indrukwekkend boekenpakket bestaande uit 21 boeken, gesponsord door verschillende uitgeverijen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Fleur Stip en de kinderburgemeester.

Daarnaast konden bezoekers kennismaken met een indrukwekkende lijst van jeugdboekenschrijvers, hun boeken kopen, deze laten signeren en zelfs een foto met hen maken.

Het Jeugdboekenfestival was een enorm succes en is mogelijk gemaakt door de inzet van Marjelle de Wit, project leider van Bibliotheek Aanzet Ridderkerk en Ridderkerks kinderboekenschrijfster Marjo de Vroed.