Haal de bieb in huis (en meer)

De coronacrisis heeft grote invloed op het dagelijks leven in Rid- derkerk. Ook culturele instellingen, zoals bibliotheken, moeten hun deuren sluiten om de verspreiding van het virus af te remmen. Achter de gesloten bibliotheekdeuren gaat volgens Gabien Hitzerd van de Bibliotheek AanZet het leven door. ,,Mensen zijn ongelooflijk blij dat het kan. Om het uitje om het boek te halen, maar ook om het lezen zelf.”

Haal de bieb in huis: contactloos boeken ophalen

Leden kunnen een boek reserveren uit de collectie van Bibliotheek Ridderkerk. De reservering ligt dan op woensdag, donderdag of vrijdag van 13.00 uur – 15.00 uur klaar in de hal van de Bibliotheek Ridderkerk Centrum , Sint Jorisplein 1. Daar kunt u het veilig ophalen. Iemand anders mag het boek ook voor u meenemen.

Hoe reserveert u een boek?

Bel met de klantenservice via 078 620 55 00. De klantenservice van de Bibliotheek AanZet verbindt u door naar vestiging Ridderkerk. De bibliotheekmedewerker daar kijkt of het boek in Ridderkerk aanwezig is. Wilt u zich liever laten verrassen? Geef dan aan welk genre u graag wilt lezen. U mag het boek terugbrengen als de coronacrisis weer voorbij is. Natuurlijk mag u het boek ook terugbrengen in de boekenbus.

Koffie met verhaal: een moment voor jezelf met een bekende schrijver

Vanaf maandag 20 april leest een bekende schrijver iedere werkdag vanaf 10.30 uur ongeveer een half uur voor. Iedereen kan meeluisteren. ,,Het geeft je de kans om boeken te ontdekken die je nog niet kent”, vertelt Gabien enthousiast. Schrijvers die meedoen zijn onder andere Susanna Janssen (Het pauperparadijs), Eva Vriend (Het nieuwe land en Eens ging hier de zee tekeer) en Aukelien Wevering (Liever gekust). U kunt de lezingen alleen live volgen via YouTube via de link op de website. Ze worden niet opgeslagen.

Virtuele vestiging: e-books, luisterboeken en kennisbank

In de virtuele bibliotheek kunt u terecht voor duizenden e-books, luisterboeken en de kennisbank. De kennisbank staat vol met kranten en tijdschriften, maar ook cursussen en voorleesfilmpjes. Achter de gesloten deuren van de bibliotheek gebeurt nog veel. Iedereen kan gebruik maken van de virtuele vestiging en hij wordt continu bijgewerkt.

Vragen? Neem dan contact met Bibliotheek AanZet: (078) 6205500 of service@debibliotheekaanzet.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk