Haal de bieb in huis: haal- en bezorgservice van Bibliotheek AanZet

Het besluit om alle bibliotheken twee weken te sluiten, deed veel stof opwaaien binnen de landelijke politiek. Dankzij een aangenomen motie in de Tweede Kamer wordt er nu een kleine uitzondering gemaakt voor bibliotheken en buurthuizen. Ook de Bibliotheek AanZet mag haar diensten weer iets uitbreiden. Per week bekijken zij wat hierin mogelijk is. Voor nu betekent het onder andere dat AanZet weer van start gaat met de afhaal- en bezorgservice.

Afhalen en bezorgen

Vanaf donderdag 12 november kun je in de online catalogus op de website jouw materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat en je deze af kunt halen, krijg je een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. Houd de website in de gaten voor actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden.

Daarnaast is er sinds 9 november de boeken bezorgservice. Speciaal voor kwetsbare doelgroepen en zorgprofessionals. Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk om in deze tijd een stapje extra te zetten voor de leden die het echt nodig hebben. Daarom worden de leden uit deze doelgroepen telefonisch benaderen om hen deze dienst aan te bieden. Zelf contact opnemen kan natuurlijk ook. Kijk voor meer info op: debibliotheekaanzet.nl/haal-de-bieb-in-huis

Online activiteiten

Helaas mag de bibliotheek nog geen activiteiten aanbieden in de vestigingen. Maar online is er wél van alles te doen. Zo blijft het bijvoorbeeld mogelijk om met taal te oefenen tijdens het wekelijkse Online Taalcafé. Ook zijn er verschillende online activiteiten in het kader van de nationale leescampagne Nederland Leest. Zo kun je tijdens de nieuwe reeks ‘Ontmoet Schrijvers Online’ in gesprek gaan met jouw favoriete auteur. Liever zelf aan de slag? Schuif op 25 november bijvoorbeeld online aan bij het webinar van biografisch onderzoeker Petra Teunnisen. Hier ontdek je hoe een duik kunt nemen in je eigen familiegeschiedenis. Dit webinar is te volgen via het YouTube kanaal AanZet Live. Kijk voor alle activiteiten op: https://www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Virtuele vestiging

Als lid van de bibliotheek heb je bovendien 24 uur per dag toegang tot de volledige collectie in de virtuele vestiging. Hier vind je meer dan 28.000 e-books en bijna 4000 luisterboeken. Het geschenkboek van Nederland Leest Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer is hier ook te downloaden. Ook kun je gebruikmaken van de Kennisbank waar je kunt kiezen uit een breed aanbod van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd.

Nog geen lid van de Bibliotheek AanZet?

Een groot deel van ons aanbod is alleen beschikbaar voor leden. Ben je nog geen lid? Dan is dit hét moment om lid te worden. Zo krijg je volledige toegang tot alle e-books, luisterboeken en andere online diensten. De bieb heeft betaalde en gratis abonnementen. Inschrijven kan online via: debibliotheekaanzet.nl/lid-worden