Lokaal

Hadassa krijgt een pluim

Hadassa Kinderdagverblijf kreeg donderdag 6 juli 2023 een Passend Onderwijs Pluim. Die werd aan hen uitgereikt door wethouder Edward Piena en de driejarige Loïs ‘t Hart.

De ouders van Loïs namen het initiatief voor deze blijk van waardering. De Passend Onderwijs Pluim is bedoeld voor scholen en andere organisaties die alle kinderen, met én zonder beperking, kansen op ontwikkeling bieden.

Loïs heeft het syndroom van Down en gaat al ruim drie jaar naar Hadassa. Ze hoopt er in de zomer afscheid te nemen omdat ze naar de basisschool gaat. Haar ouders zijn het kinderdagverblijf erg dankbaar dat Loïs op deze plek heeft mogen groeien.

Mede door de inzet van de medewerkers van Hadassa is Loïs ontzettend gegroeid in haar ontwikkeling. Haar ouders zijn blij en dankbaar dat Loïs volledig in de groep is opgenomen en met leeftijdsgenoten kan spelen. Haar vader Evert vertelt: “Loïs’ zorgvraag is groter, maar het kinderdagverblijf heeft altijd in mogelijkheden gedacht en een extra mijl gelopen. Dat verdient een pluim!”

Moeder Pauline: “Daarom hebben we deze ‘oorkonde’ voor het kinderdagverblijf aangevraagd bij stichting Passend Onderwijs Pluim. Die is, uiteraard, toegekend. Dat we hier aandacht voor vragen is niet zozeer voor Loïs of ons, maar om alle mensen te laten weten hoe belangrijk een inclusieve samenleving is.”

Wethouder Edward Piena: “Een inclusieve maatschappij begint daar waar alle kinderen in hun eigen wijk kunnen meedoen aan activiteiten, kunnen leren en ontwikkelen, samen met buurtgenootjes. Hadassa is daar een heel goed voorbeeld van.”

Foto: Gemeente Ridderkerk