Lokaal

Hang Out 0180: een ontmoetingsplek voor LHBT-jongeren

LHBT-jongeren zijn hetzelfde als andere jongeren, maar ze hebben wel vaker te maken met stress en spanning. Zo missen ze bijvoorbeeld vaker positieve rolmodellen en toekomstscenario’s om deze spanning en stress te relativeren.

Veel jongeren krijgen geen begeleiding als het gaat om hun homo, bi, lesbisch of transgender (LHBT) zijn, omdat voor hen de drempel om hulp te zoeken hoog is en de ouders er vaak lange tijd niet van weten. En wanneer ouders op de hoogte zijn, moeten zij er vaak een tijd aan wennen voordat ze het kunnen accepteren; zij hebben soms de handen vol aan hun eigen proces. 

Sinds november 2017 is het Jongerenwerk, samen met twee meiden uit de doelgroep, het LHBT-project gestart. Dit werd een succes! Zo is er op een vaste dag en tijd een ontmoetingsplek gecreëerd voor deze doelgroep: Hang Out 0180. “De groep met jongeren die de Hang Out 0180 kwamen bezoeken werd groter en met deze groep hebben we het feest BE DIFFERENT georganiseerd. Hang Out 0180 biedt LHBT-jongeren een plek om samen te komen, ontmoeting en steun te bieden: iedereen is welkom!”, zegt jongerenwerker Tina Mars – van Bennekom.

Voor meer informatie en vragen kijk op de website www.facetridderkerk.nl of neem contact met op met Tina via Christina.vanbennekom@facetridderkerk.nl of 06-119 119 50.