Harmonie Slikkerveer: nieuwe Bugels in aantocht

Zaterdag 18 juni 2022 zijn Ellen en Dian samen met Willem van de Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer afgereisd naar Adams music centre in Ittervoorde, Limburg om een nieuw instrument uit te zoeken.

“Op dit moment spelen wij allebei nog op een Vincent Bach Stradivarius bugel die aan vervanging toe is, daarom zijn wij heel blij dat we een nieuwe mogen uitzoeken!”

Direct bij binnenkomst voelden zij zich als een kind in een snoepwinkel. Alle bugels werden uitgeprobeerd en na een eerste schifting bleven er 3 opties over. De dames hadden beiden ook al een favoriet.

Na een bakkie koffie zijn in een grotere zaal de overgebleven 3 bugels uitgeprobeerd en heeft Willem geluisterd welke bugel de mooiste klank heeft en hoe de bugels samen klinken.

Uiteindelijk heeft Dian de verzilverde Adams goldbrass F1 en Ellen de verzilverde Adams goldbrass F5 gekozen. Beide instrumenten zijn dezelfde dag in productie gegaan. Vanwege de zomervakantie moeten Ellen en Dian nog even geduld hebben, maar tijdens het volgende concert spelen zij op een gloednieuwe bugel.

De aanschaf van 2 nieuwe bugels wordt mogelijk gemaakt door de stichting Fonobori en het Prins Bernhard cultuurfonds Zuid Holland.

Door Dian Slooff