Helpende hand voor VvE’s in Ridderkerk die willen verduurzamen


Informatiebijeenkomst op 18 maart met nieuwe oplossingen voor grootste struikelblokken bij verduurzaming

Maar liefst 44% van de woningen in Ridderkerk is een meergezinswoning. Ondanks de duurzame ambities van de Gemeente zijn nog maar weinig appartementencomplexen voorzien van zonnepanelen. In de praktijk is het namelijk nog lastig voor VvE’s om te verduurzamen: de financiering en besluiteloosheid vormen de grootste struikelblokken. Bovendien focussen veel VvE’s zich direct op zonnepanelen en ‘nul op de meter’ terwijl er vooraf nog veel andere besparende stappen te zetten zijn.  Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE’s hoeven te investeren in zonnepanelen, organiseert AE Duurzaam op maandag 18 maart een informatiebijeenkomst in WVC Bolnes in Ridderkerk waarbij ook het Nationaal Energie bespaar Fonds en de RVO de laatste ontwikkelingen presenteren.

Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo vertelt AE Duurzaam welke nieuwe oplossingen er zijn waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen. Bovendien zijn er per 1 februari er nieuwe subsidieregelingen voor VvE’s. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
  • Subsidies voor VvE’s
  • Beschikbare financieringen voor VvE’s
  • Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
  • Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
  • VragenrondeInformatiepakket

Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden

De informatiebijeenkomst op 18 maart in WVC Bolnes in Ridderkerk voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via deze link en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.