Lokaal

Herfstconcert Harmonie Slikkerveer 2023

Zaterdagavond 21 oktober 2023 heeft het orkest van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer een Herfstconcert mogen verzorgen in de Maranathakerk in de Ridderkerkse wijk Slikkerveer.

De datum had niet beter gepland kunnen zijn gezien het echte herfstweer. Gelukkig was het ‘s avonds droog zodat de orkestleden zich konden verblijden met vele concertbezoekers.

De avond werd geopend door de presentatrice Marja van Steensel, welke de concertbezoekers meenam in een muzikale rondreis. Het fanfareorkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab opende het concert met een mooie Engelse mars Fly Over van Roy Newsome welke werd vervolgd met Oregon van Jacob de Haan. Het werd een zeer gevarieerd concert met veel herkenbare muziek.

Deze avond werden de concertbezoekers ook nog eens getrakteerd op koffie met een zoete verassing en na afloop was er nog een gezellig samenzijn met een drankje.  Al met al een geslaagd concert zeker gewaardeerd door de bezoekers waar ook de seniore concertbezoekers niet werd vergeten door de taxi-service verzorgd door Jolanda Kingma.

De vereniging is al weer druk bezig met het instuderen voor de kerst. Zij gaan een muzikale vertolking en uitvoering doen van “Scrooge” van Charles Dickens op 16 december 2023 in het Farelcollege. Vanaf 19.00 uur start op het schoolplein het voorprogramma in Dickens sfeer waarna om 20.00 uur de voorstelling begint.

Door Michel van der Klooster