Het Knaagspoor in Ridderkerk krijgt keurmerk

Donderdag 21 maart 2019 kreeg het konijnen en knaagdiercentrum Het Knaagspoor het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt.

De overhandiging van het officiële certificaat werd in het bijzijn van wethouder Henk van Os, de beheerder, de medewerkers en de Intake & Coördinatie manager van de Dierenbescherming gedaan.

Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst.Welzijn, kennis en zorg

Het hele team van het Knaagspoor heeft er hard voor gewerkt met een glansrijk behaald beoordelingsrapport als resultaat, waar zij trots op zijn. Het team scoorde bijzonder goed op het gebied van snelle en vooral gerichte herplaatsing, waarbij vooral gekeken wordt naar de natuurlijke behoefte van elk individueel dier. In het dagelijkse werk gaat het om verlagen van het stress niveau van de dieren in de opvang. Kernwoorden die naadloos aansluiten bij deze werkwijze zijn welzijn, kennis en zorg.