Lokaal

Hoe staat u er financieel voor? Doe de check

Hoe meer je bezit, des te groter de financiële gevolgen als het even tegen zit. Ook kan het juist dan zijn dat we elkaar uit het oog verliezen en iemand in de knel dreigt te komen. Daarom lanceerde stichting Samen Redzaam onlangs de campagne ‘Hoe sta jij ervoor?’.

Dat is een bewustwordingscampagne met een laagdrempelige zelftest die u online kunt doen. Veel mensen denken dat financiën een ‘ver van hun bed show’ zijn. Maar voor iedereen geldt dat je voortdurend zicht moet hebben op je financiële situatie. Maar belangrijker nog, men heeft vaak geen idee hoe het ervoor staat.

Daarvoor is de Hoe-campagne opgestart. Deze maakt mensen bewust van de vraag ‘Hoe sta jij ervoor?’. Met een simpele online zelftest krijgt u antwoord op deze vraag. Zonder dat u allerlei financiële gegevens hoeft te delen geeft de zelftest dit inzicht.

Snelle APK

Het kan natuurlijk ook zijn dat u wel zorgen hebt over uw financiën. Of dat u er wel over nadenkt. Ook dan is de zelftest een ideaal middel om inzage te krijgen. Op basis van de uitkomst mag u bepalen welke actie nodig is. Misschien kunt u daardoor nog op tijd actie ondernemen om erger te voorkomen. De mensen achter de Hoe-campagne denken, indien gewenst, graag met u mee en helpen u de juiste route te vinden. De initiatiefnemers hopen dat veel mensen de zelftest gaan doen. Het is een soort snelle financiële APK. De test is geheel gratis en verplicht u tot niets.

Hoge energieprijzen, stijgende kosten in de supermarkt en aan de benzinepomp of een verandering in uw loopbaan of persoonlijke situatie. Het leven zit vol veranderingen en lang niet altijd kunt u daar zelf wat aan doen. Maar al te vaak horen we verhalen van mensen die het op het oog goed voor elkaar hadden, maar ineens in de problemen komen.

Onverbiddelijk

Schulden of welzijnsproblemen komen soms heel onverwacht. Je ziet ze vaak niet aankomen. Maar zodra je met schulden te maken krijgt, zijn ze onverbiddelijk. Daarom is er de Hoe-campagne. Die maakt mensen bewust en geeft hen direct inzage in hun eigen situatie op een heel laagdrempelige manier.

Op www.hoestajijervoor.nl vindt u de zelftest.

Foto: Gemeente Ridderkerk