Hollandse week Ontmoetingsplein succesvol

Afgelopen week was er op het Ontmoetingsplein Aafje Reyerheem een Hollandse week. Elke dag werden er activiteiten in een Hollands jasje gestoken.

Tijdens de spelmiddag kwamen de kinderen van de BSO gezellig meedoen met de bewoners: drie op een rij, diabolo, hoepelen, kegelen en een zakje popcorn.
Ook de bakactiviteit stond op het programma en hebben de bewoners heerlijke Jan hagel gebakken, er was genoeg voor alle bewoners.

Aan alles was gedacht. Ook aan de crea-activiteit, een klomp met een zeiltje, een liedje van lang geleden, maar er kon een echt bootje gemaakt worden en delfts blauwe tegeltjes. Ook was Perry Zuidam van de partij in de Hollandse week met een muziekbingo. Bewoners, maar ook buurtbewoners waren erbij om mee te doen met alle hollandse krakers.

De religieuze gesprekskring was deze keer heel bijzonder, met Hollandse meesters en bijbel verhalen. Zo kwam men erachter dat Vincent van Gogh ook de Barmhartige Samaritaan heeft geschilderd.

De Hollandse week werd op vrijdagmiddag afgesloten met een gezellige buurtkoffie. De buurt- en wijkbewoners die op de koffie kwamen, konden elkaar ontmoeten. De poffertjeskraam was ook aanwezig, waar alle bewoners en buurtbewoners die op de koffie waren en medewerkers van hebben kunnen genieten.

Elke week is er een weekoverzicht met activiteiten. Wilt u deze ook ontvangen, mail dan naar Franny de Wit fdwit@aafje.nl en u krijgt hem elke week in de mailbox.