Lokaal

Houd uw banden goed opgepompt

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg ervoor dat uw banden op spanning zijn.

Het op spanning houden van banden heeft veel voordelen. Uw banden gaan langer mee en u bespaart op brandstof. Dat scheelt u al snel honderd euro per jaar. Daarnaast rijdt u veiliger, omdat de wegligging en de remweg van de auto beter zijn. Ook hebt u minder kans op een klapband. Banden die goed op spanning zijn, zijn stiller en beter voor het klimaat, want er komen minder fijnstof en microplastics vrij.

De makkelijkste manier om de banden op spanning te brengen, is een bezoek aan een slimme bandenpomp. Daarvan zijn er twee in Ridderkerk. De pompen zijn gratis én slim: de pomp bepaalt met het kenteken van uw auto de juiste bandenspanning. Daarnaast laat hij zien wat u bespaart aan euro’s, liters brandstof en uitstoot. De pompen staan op het parkeerterrein bij De Fakkel / voetbalvereniging RVVH en op de parkeerplaats bij Albert Heijn, parallel aan de Frans Halsstraat. Ze zijn 24/7 toegankelijk.

Uit elke band ontsnapt steeds een beetje lucht. Daarom is het belangrijk om elke twee maanden de bandenspanning te controleren.