HOV Visie aangenomen in gemeenteraad ?

Voor de raadsvergadering werden er twee jarigen in de bloemen gezet. Ad Los (EVR) en Victor Mijnders (CDA) vierden hun verjaardag in de raadzaal.

Het vertrouwde vragenuur werd begonnen met een vraag van Björn Ros (GL) over het afvalplan en de eventuele consequenties voor Ridderkerk, omdat Albrandswaard de beslissing uitgesteld heeft tot oktober 2019. Vervolgens werd er een vraag gesteld door Laurens Franzen (EVR) over de woningbouw in Ridderkerk en de invloed hierop van Rotterdam om 50.000 huizen te bouwen in de nabije toekomst. De laatste vraag was van Victor Mijnders (CDA) en Björn Ros (GL) samen over het plotselinge (tijdelijke) dichtgaan van De Gooth, berichten in de media waren nogal verontrustend maar het antwoord van de burgemeester was duidelijk; De Gooth mag open blijven.

Dan de raadvergadering zelf, het belangrijkste onderwerp was de HOV visie van Ridderkerk. Alle partijen waren het er over eens dat Ridderkerk een goede snelle verbinding moet hebben met Rotterdam. De vorm waarin dit moet zijn is echter wel een punt van discussie, het voorstel over de huidige voorliggende visie werd in ieder geval aangenomen.

Complete raadsvergadering van 11 april 2019

Tekst en foto’s: Eric Harreman