Huidig pand Rabobank Ridderkerk wel in verkoop maar alternatief wordt gezocht

Sinds 22 juli 2020 staat het pand van Rabobank Ridderkerk te koop op verkoop websites BOG Auctions en Funda in Business. Dit nieuws bracht veel onrust in Ridderkerk omdat de klanten tot op heden niet zijn ingelicht door de Rabobank.

Paul Mallee, Directeur Particulieren van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden, was zaterdag 1 augustus 2020 te gast in het programma ‘Prettig Weekend’ op Radio Ridderkerk om een toelichting te geven op het in de verkoop zetten van het pand en wat dat voor gevolgen dit heeft voor de klanten in Ridderkerk.

In deze uitzending werd duidelijk dat de Rabobank niet verdwijnt uit het straatbeeld in Ridderkerk. De vestiging van de bank aan het Sint Jorisplein wordt per 2 september 2020 geveild maar het heeft dus niet tot consequentie dat de Rabobank definitief vertrekt uit de gemeente Ridderkerk. De bank is momenteel op zoek naar een passend, kleiner alternatief in het centrum van Ridderkerk om hun klanten van dienst te kunnen zijn. Dit alternatief is tot op heden nog niet gevonden. Het streven is om eind 2020 een alternatief te hebben gevonden en dit zou in een bestaand pand in de buurt van het centrum van Ridderkerk kunnen zijn en eventueel in samenwerking met een andere sociale partner. De privacy zal ten aller tijde worden gewaarborgd.

De geldautomaat in het huidige pand gaat wel verdwijnen uit het dagelijkse straatbeeld. Deze wordt elders vervangen door een landelijke Gele Geldmaat. Dit is een samenwerking tussen Rabobank, ING en ABN Amro bank.

De reden voor het vertrek uit het huidige grote kantoorpand is dat er steeds minder klanten naar het kantoor in Ridderkerk komen, onder meer omdat steeds meer klanten hun bankzaken digitaal regelen. Tevens is momenteel alleen de begane grond nog maar door de bank in gebruik en staan de overige verdiepingen ongebruikt leeg.

Momenteel kunnen klanten wel gebruik maken van een mobiel advies team die na telefonische afspraak bij de mensen thuis komen om hulp te bieden bij de dagelijkse bankzaken.

Voor de aankoop van het kantoorpand is veel belangstelling en de ontwikkeling gaat in samenspraak met gemeente Ridderkerk om dit gebied ook deel uit maakt van het centrumontwikkelingsplan.

Wanneer een meer exactere planning bekend is gaat de Rabobank de klanten informeren via advertenties en media hoe de overgang naar nieuw pand exact gaat verlopen.

Het gesprek met Paul Mallee is na 12.00 uur terug te luisteren via Uitzending gemist op onze website.