Lokaal

Huttenbouw-evenement Bouwstad in Slikkerveer staat als een huis

Het is puffen van de hitte voor de 120 kinderen die aan het werk zijn met  het huttenbouwen in Slikkerveer. De thermometer passeerde met gemak de 30 gradengrens en kwam maandag zelfs uit op 32 graden. Dat had evenwel nauwelijks invloed op het enthousiasme en de inzet van de deelnemers.


Met de zaag, de hamer en spijkers in de aanslag zijn deze huttenbouwers klaar voor de bouw van een huttendorp in Slikkerveer. Er werd gehamerd dat het een lieve lust was en de hutten schoten dan ook als paddenstoelen uit de kurkdroge en keiharde grond.


Bouwstad Slikkerveer is dan ook erg geliefd bij de jeugd in Ridderkerk. De weekkaarten waren in een mum van tijd uitverkocht en dagelijks is het vechten voor een dagkaart. Gelukkig hoeven de EHBO’ers niet vaak in actie komen. Meestal  verwijderen van houtsplinters of koelen van een dikgeworden duim. Sponsoring door de winkeliers op het Dillenburgplein heeft het mogelijk gemaakt dat de kinderen niets te kort komen.  Vers fruit, brood en beleg en drinken vinden gretig aftrek bij de kinderen.

Bouwstad Slikkerveer duurt nog tot a.s. vrijdag. Daarna moet alles weer opgeruimd worden.

Druk op de foto voor een grotere versie.

Foto’s: Wessel Dekker