Lokaal

Hypermoderne AGF-leverancier Van Gelder lanceert innovatief en nieuw plantaardig assortiment

Van Gelder is een oer-Hollandse en tegelijkertijd hypermoderne AGF-leverancier. Dagelijks bezorgt het bedrijf verse groenten en fruit aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties door het hele land. Daarnaast kunnen consumenten in de Versmarkt én het Experience Center in Ridderkerk terecht voor het afhalen van verse producten en een gezonde lunch.


Dit voorjaar wordt er een nieuw plantaardig assortiment op de markt gebracht. In eigen huis worden duurzame en vooruitstrevende vlees- en visvervangers geproduceerd. Van burgers, gehaktballen, soepballetjes en lamsvlees tot broodbeleg zoals rosbief en gerookte zalm, gemaakt van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten.


Gerrit van Gelder, algemeen directeur, was afgelopen zaterdag 2 maart 2024 te gast in het radioprogramma Prettig weekend waarin hij de nieuwe ontwikkelingen toelichtte.


De focus van Van Gelder lag eerst op gezondheid, duurzaamheid en smaak en daarbij  zijn nu plantaardige producten bijgekomen.

De plantaardige producten zijn tot stand gekomen door anderhalf jaar toegewijd onderzoek en het experimenteren met de ‘perfecte’ samenstelling van ingrediënten.  Hieruit is een ideale mix voortgekomen waarmee een voedzaam ‘deeg’ is gecreëerd.

De basis van de meeste producten bestaat uit verse groenten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden. Kortom veel eiwitten in gezonde voeding terug laten komen. Het resultaat is minder vleesconsumptie en hiermee ook minder CO2 uitstoot.


Afnemers en zakelijk geïnteresseerden waren op maandag 4 maart 2024 uitgenodigd bij het Experience Center in Ridderkerk om zelf het nieuwe plantaardige assortiment te komen proeven. Koks waren druk aan het bakken en bakken op locatie.


Consumenten zijn welkom bij het evenement “Gezond & Duurzaam”, dat op  zaterdag 9 maart plaatsvindt in de Versmarkt in Winkelhart Ridderkerk. Er worden praktische tips gedeeld om gezond, duurzaam, lekker én makkelijk plantaardig te eten. Het nieuwe assortiment kan worden geproefd en er worden eveneens de nieuwe consumentenverpakkingen gepresenteerd.

Foto’s: Wessel Dekker