Lokaal

Ideaal zonnepanelenweer

Mei en juni zijn mooie maanden voor eigenaren van zonnepanelen. Over het algemeen geven ze dan de hoogste dagelijkse opbrengst. Dat geeft een goed gevoel: groene energie opwekken met zonnig voordeel. Dat vinden Ridderkerkse ‘zonnedelers’ ook. Sinds juli dit jaar zijn ze samen eigenaar van het zonnedak op De Fakkel.

Veel mensen willen op een duurzame manier energie opwekken. Toch kan of wil niet iedereen zonnepanelen op zijn woning plaatsen. De actie van De Groene Stroom (De lokale Coöperatie voor Duurzame Energie) eerder dit jaar bood een oplossing.

De Groene Stroom bood inwoners en Ridderkerkse bedrijven de unieke kans om ‘ZonneDelen’ op De Fakkel te kopen, zodat De Groene Stroom de zonnepanelen kon overkopen van de gemeente Ridderkerk. In zeer korte tijd waren alle panelen verkocht aan 127 deelnemers. Met de aankoop
van ‘ZonneDelen’ kunnen zij profiteren van de opgewekte duurzame energie op het dak van het zwembad.

Zwembad de Fakkel

Zonnig voordeel
Hoe meer zonnekracht, des te hoger het rendement. De in totaal 510 zonnepanelen wekken jaarlijks zo’n 137.000 kilowattuur op. Dat is goed voor ongeveer 46 huishoudens. Alleen al in juni leverden de panelen 19.000 kwh op. Dat is energie voor al 6 huishoudens.

Is uw dak geschikt?
Denkt u aan zonnepanelen op uw dak? Op www.zonatlas.nl/ridderkerk ziet u in één oogopslag of uw dak geschikt daarvoor geschikt is. Overweegt u om samen met uw buurtgenoten offertes voor de aanschaf van zonnepanelen aan te vragen? De kaart laat ook zien welke daken in uw buurt nog meer geschikt zijn. Door gezamenlijk in te kopen, bespaart u mogelijk geld.

Meer weten over de lokale Coöperatie voor Duurzame Energie? Kijk dan op www.degroenestroom.org.