Lokaal

Ideeën gezocht voor speelplek Reyerpark

De speelplek in het Reyerpark is toe aan een opknapbeurt. De toestellen zijn nog veilig, maar verouderd. Ridderkerkers worden daarom door de gemeente uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe inrichting.

Lekker buiten spelen en sporten is belangrijk, maar dat moet natuurlijk wel veilig kunnen gebeuren. Niet alleen ouders, maar ook kinderen – de belangrijkste ervaringsdeskundigen – worden uitgenodigd om hun ideeën te delen. Hoe kan de speelplek mooier, beter of leuker? Vul voor 19 juni 2023 de enquete in. Als u uw mailadres achterlaat, wordt u op de hoogte gehouden over het proces.
De leverancier maakt twee ontwerpen op basis van de ingestuurde ideeën. Zij kiezen de toestellen en zorgen dat deze op de juiste ondergrond komen te staan. De ontwerpen worden begin juli op onze website geplaatst. Inwoners kunnen vervolgens aangeven waar hun voorkeur naar uit gaat. Eind juli kunt u online zien welk ontwerp de meeste stemmen kreeg en zal worden uitgevoerd.

Buiten bewegen

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Kinderburgemeester Meike Oosterwijk is ook vaak buiten te vinden op verschillende speelplekken. Sterker nog, ‘veilig en leuk buitenspelen’ is één van haar speerpunten. Tijdens haar ambtsperiode wil zij de speelplekken in Ridderkerk veilig, leuker en uitdagender maken.

Meike: “Buiten bewegen vind ik belangrijk voor kinderen. Het is goed voor je gezondheid en je kan lekker je energie kwijt. Veel kinderen kiezen er vaker voor om binnen te gamen in plaats van lekker naar buiten te gaan. Terwijl buitenspelen zoveel leuker is!”

Het Cruijff Court is één van haar favoriete speelplekken. Meike: “Er is van alles te doen voor kinderen van verschillende leeftijden. Je hebt een glijbaan en een klimkasteel voor de kleintjes, een kabelbaan, een voetbal- en basketbalveld en een waterspeeltoestel voor wat grotere kinderen. Leuke speelplekken heb je nooit genoeg. Ik roep daarom iedereen op om mee te denken over de inrichting van de speelplek over speelplek Reyerpark.”

Op ridderkerk.nl/speelplekken kunt u uw suggesties achterlaten en op de hoogte blijven.

Foto: Gemeente Ridderkerk