Lokaal

‘Iedereen is wel ergens goed in’

Veel Ridderkerkse ondernemers hebben mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Een van deze ‘inclusieve’ werkgevers is Albert Heijn Dillenburgplein. Remco en Sylvia Heeren en medewerker Reiley Huizer vertellen over hun ervaringen.

Reiley (24) werkt nu zes jaar in de winkel. Hij heeft zijn ‘eigen’ pad en is verantwoordelijk voor het bijvullen van onder meer de diervoeding en het toilet- en keukenpapier. Dat doet hij 25 uur per week. Reiley: “Het is ook wel een uitlaatklep, zeker sinds corona. Het was soms het enige dat open was en zo zag ik toch mensen. Ik vind het leuk werk en het is gezellig.”

Teamspelers

Het team heeft het leuk onder elkaar. Sylvia: “Iedereen is gelijk en ze helpen elkaar.” Remco: “We kijken naar de mensen: wat kunnen ze, wat doen ze graag? Iedereen is wel ergens goed in. De benadering is niet bij iedereen hetzelfde. Dus het is voor ons ook leerzaam.” Sylvia: “Het papierwerk vergt wel aandacht, want er zitten wat regels aan vast.” Remco: “En je moet er rekening mee houden dat deze mensen soms wat meer tijd nodig hebben. Je moet het vanuit je hart doen, anders moet je het niet doen. Het leuke is dat ze creatief zijn. Ze komen regelmatig met ideeën, dingen waar we zelf niet aan gedacht hebben. Ze zijn superloyaal en vrolijk. Je krijgt er veel voor terug.”

Werkgeverservicepunt

Het Werkgeverservicepunt van de gemeente ondersteunt werkgevers in hun personeelsvraag. En helpt mensen vanuit een uitkering aan het werk. Daarvoor is een goede samenwerking tussen gemeente, bedrijven en de mensen nodig, bevestigen Remco en Sylvia. Zoekt u een medewerker voor tijdelijk of in vaste dienst? Of heeft u een werkervaringsplek beschikbaar voor een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt? De gemeente kan u meer vertellen over de administratie en de voordelen voor u, zoals loonkostensubsidie en een no-riskpolis, waardoor ziektekosten gedekt zijn.

Op www.ridderkerk.nl/werkgeversservicepunt-bar vindt u meer informatie. U kunt ook contact opnemen met Nadiah Hatuluwaja via 06 – 51 12 77 63 of n.hatuluwaja@ridderkerk.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk