In 2021 ook geen jeugdwielertour 3×2

Het bestuur van 3×2 heeft zich de afgelopen tijd de vraag gesteld of 3×2 dit jaar doorgang kan vinden. Binnen het bestuur is toch het besluit genomen om dit jaar geen 3×2 te organiseren.  Hieronder de antwoorden op veel gevraagde vragen.

Waarom heeft het bestuur deze beslissing genomen?

Ons dagelijks leven wordt al een jaar beïnvloed door het coronavirus en de diverse maatregelen. Wat in de komende maanden wel en niet mag, is ook nog erg onzeker. Wel of geen 1,5 meter? Mogen grote groepen bij elkaar of wordt dit beperkt tot een maximaal aantal personen? Krijgen we een vergunning van de verschillende gemeenten? En wanneer krijgen we duidelijkheid over het eventueel versoepelen van de maatregelen?

Vanwege deze onzekerheid, is het bestuur bij haar beslissing uitgegaan van de maatregelen die er nu zijn. Dit houdt in: geen publiek, geen zwembaden, 1,5 meter afstand houden, mondkapjesplicht vanaf 13 jaar etc. etc. Met deze maatregelen is het niet mogelijk om 3×2 te organiseren, zoals we gewend zijn.

Waarom is de beslissing nu al genomen?

Het is nu half april en 3×2 zou pas half augustus worden gehouden. De beslissing is nu al genomen, zodat iedereen ruim van te voren op de hoogte is en vrij is om haar of zijn vakantieplannen anders in te delen. Daarnaast kost het organiseren van 3×2 veel tijd, hebben de gemeenten tijd nodig om de vergunningaanvraag te beoordelen. Het is dus niet mogelijk om te wachten met het organiseren totdat er duidelijkheid is over de versoepeling van de maatregelen.  

Wordt er voor de kinderen door 3×2 in 2021 iets anders georganiseerd ?

Nee, 3×2 werkt dit jaar ook niet mee aan een ander jeugdevenement.

Gaat 3×2 2022 wel door?

Het bestuur van 3×2  vindt het heel jammer dat 3×2 nu al twee jaar niet door kan gaan. Maar dit betekent niet dat in 2022 geen 3×2 zal worden georganiseerd. In 2022 (8 t/m 13 augustus) willen zij groots uitpakken met de 50e editie van 3×2!

Aanstaande zaterdag 17 april 2021 zal het bestuur van 3×2 een toelichting geven in het radioprogramma Prettig Weekend.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Luister dan elke zaterdag naar Prettig Weekend van 10:00 tot 12:00 uur of luister naar de herhaling op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur via RTV Ridderkerk. Terugluisteren is ook mogelijk via ‘Uitzending gemist’ in de app of op de site.