Lokaal

In de rij voor bingo en Ome Cor

De Coalitie tegen Eenzaamheid schoot vrijdagmiddag 14 april 2023 in de roos met een leuke activiteit voor Ridderkerkse senioren.

In het gemeentehuis genoten zo’n 200 Ridderkerkers eerst van een bingo met vragen over hits uit de jaren zeventig, en daarna in de Hofzaal van de vertoning van de film ‘Ome Cor’, de tragikomedie met Martin van Waardenberg.

De voorstelling werd geopend door wethouder Fleur Stip. Ze vond het fijn dat zoveel Ridderkerkers naar deze gezellige middag waren gekomen. “Eenzaamheid voorkomen is beter dan genezen. Blijf dus leuke dingen met elkaar doen en aarzel niet om aan te kloppen bij het signaalpunt voor informatie, advies of een melding. Geniet van de film en elkaars gezelschap!’’

Voordat ‘Ome Cor’ begon, werden de campagnefilmpjes van de Coalitie tegen Eenzaamheid nog een keer vertoond. ‘Ridderkerkers kijken naar elkaar om’ is de boodschap van deze bewustwordingscampagne. In de campagne staan de levensgebeurtenissen waarbij eenzaamheid op de loer ligt centraal, bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een naaste, een verhuizing en met pensioen gaan.

Ook in Ridderkerk voelen mensen zich eenzaam. Ouderen, maar ook jongeren: zeventien procent van de jongeren voelt zich ernstig eenzaam. De campagne voor jongeren richt zich op sociale media en gamen en hoe deze online wereld een vertekend beeld kan geven.

De Coalitie tegen Eenzaamheid wordt gevormd door de gemeente, Centrum voor Jeugd en Gezin, Facet Ridderkerk, Stichting Present en Wooncompas. Op de website Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk vindt u meer informatie.