Inbrekers slaan toe bij voormalige Huishoudschool

In de nacht van zaterdag op zondag 4 april 2021 is er ingebroken in de voormalige Huishoudschool aan de Koninginneweg in Ridderkerk. De ontstane schade is behoorlijk en de schrik zit er goed in bij de ondernemers. Bij iedere ruimte is geprobeerd om binnen te komen en bij vier van de achttien ruimtes is dit ook gelukt en zijn er spullen meegenomen.


Alsof de inbraak zelf nog niet erg genoeg was zijn er ook op diverse plekken vernielingen aangericht. Zo is er een brandblusser leeggespoten in de gangen en zijn daarmee foto’s vernield.

Vooral de Fietsenbank – die gebruikte fietsen opknappen en cadeau geven aan gezinnen die het niet breed hebben – is hard getroffen. Bij hen is de meeste schade. Gereedschap en voornamelijk kinderfietsen zijn meegenomen. Ook zijn diverse fietsen vernield en onbruikbaar geworden.

De ondernemers gevestigd in de school roepen via o.a. sociale media op of getuigen zich kunnen melden. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de inbrekers waarschijnlijk lange tijd in de school aanwezig zijn geweest. De kans is dus groot dat iemand iets gehoord of gezien heeft.

Heeft u iets gehoord of gezien? Of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.