Lokaal

Informatieavonden glasvezel goed bezocht

De informatieavonden over glasvezel zijn achter de rug. De vier bijeenkomsten maakten duidelijk dat veel Ridderkerkers geïnteresseerd zijn in de snelle verbinding met het internet. De inwoners werden niet alleen voorzien van informatie over glasvezel, maar ook de betrokken providers kregen de ruimte om zich voor te stellen.

E-Fiber, netwerkbeheerder en initiatiefnemer van Iedereen Glasvezel, presenteerde de avonden. Alle vragen van de bezoekers konden beantwoord worden en er was tijd om in gesprek te gaan met de providers. De wethouders Marten Japenga en Henk van Os bezochten de bijeenkomst in Bolnes. “Dankzij dit aanbod van E-Fiber kan Ridderkerk zich voorbereiden op de toekomst, waarin snel internet steeds belangrijker wordt. Ik ben blij dat veel Ridderkerkers belangstelling hebben getoond”, aldus wethouder Japenga.


Informatieavond voor ondernemers

Ook voor kleine en grote bedrijven biedt glasvezel vele mogelijkheden. Een aantal providers is hierin gespecialiseerd en levert maatwerk. Op woensdag 31 oktober houdt Iedereen Glasvezel samen met de providers een speciale informatieavond voor ondernemers. Hier leggen ze alles uit om zo te achterhalen of zakelijk glasvezel iets voor jou en je bedrijf is. Inschrijven is vrijblijvend en kan via: www.iedereenglasvezel.nl/ridderkerk. De avond wordt gehouden in Ontmoetingscentrum Het Plein (Hofzaal) aan het Koningsplein. De aanvang is 19.00 uur.

Waarom glasvezel?

Het gebruik van internet is de afgelopen tijd explosief gegroeid en dat neemt dekomende jaren alleen nog maar toe. Daarvoor is een snel en betrouwbaar netwerk nodig en glasvezel is hiervoor dé oplossing. Nu heeft Ridderkerk de mogelijkheid om te kiezen voor dit toekomstbestendige netwerk.

Inschrijven

Enthousiast over glasvezel? Via de online keuzehulp op www.iedereenglasvezel.nl komt u erachter of een glasvezelabonnement iets voor u is en welke provider het beste past.