Lokaal

Informatiemarkt over IJsselmondse Knoop

Dit najaar begint de reconstructie van de IJsselmondse Knoop: het verkeersknooppunt vlakbij Van der Valk Hotel Ridderkerk. Vorige week donderdag konden belangstellenden zich over het werk laten informeren tijdens een informatiemarkt in het gebouw van Van Gelder Groente & Fruit.

De reconstructie is nodig om het toenemende verkeer naar en van de bedrijventerreinen Nieuw Reijerwaard, Veren Ambacht en Cornelisland in goede banen te leiden. De werkzaamheden duren waarschijnlijk anderhalf jaar. Fietsers kunnen straks gebruikmaken van een vrije doorgang zonder gelijkvloerse kruisingen met autoverkeer. De aansluitingen Verenambachtseweg, IJsselmondse Randweg, Dierensteinweg en Verbindingsweg krijgen een dubbele kruising met verkeerslichten en extra opstelstroken. Ook komen er fietstunnels. Daarmee wordt de IJsselmondse Knoop een gebruiks- vriendelijke en veilige entree van Nieuw Reijerwaard voor alle weggebruikers.

De voorbereiding van het werk begon in mei met het verleggen van ondergrondse kabels en leidingen. Zodra de voorbereidingen voor het bovengrondse werk klaar zijn, begint de reconstructie. Deze begint bij de Verbindingsweg bij de toegangsweg naar Van der Valk en Van Gelder Groente en Fruit en gaat daarna verder via de IJsselmondse Randweg, afrit A15 en Verenambachtseweg.

Op nieuwreijerwaard.eu staat meer informatie.

Foto: Gemeente Ridderkerk