Inloop over leefbaarheid Dutch Fresh Port

Dutch Fresh Port (de bedrijventerreinen in Ridderkerk en Barendrecht) en leefbaarheid zijn nauw met elkaar verbonden. Omwonenden ondervinden met name hinder van sluipverkeer dat verkeersopstoppingen op de A15 of A16 wil vermijden.

Dutch Fresh Port gaat het komend halfjaar samen met bewoners en ondernemers op zoek naar een vernieuwende, slimme verkeersaanpak. Hieruit moeten voorstellen komen voor de verbetering van de infrastructuur en leefbaarheid van het gebied. Hiervoor worden twee onderzoeken uitgevoerd: een onderzoek naar sluipverkeer, dat na de zomer start, en een onderzoek naar een mogelijke verkeersaanpak, dat afgelopen juni is gestart.

De komende maanden kan iedereen die dat wil hierover vragen stellen of zorgen uiten. Op de volgende dagen kunt u bij Esther Nouws (manager Leefbaarheid) binnenlopen in de keet aan de Voorweg 25 voor een kop koffie: donderdag 29 juli van 10 tot 17 uur, donderdag 5 augustus van 10 tot 17 uur, en dinsdag 10 augustus van 10 tot 17 uur. Een afspraak maken hoeft niet. Bellen of mailen kan nu al.

Bent u de komende weken op vakantie? Geen zorgen. Op donderdag 16 september is er een informatiemarkt waarop u ook met de mensen van Dutch Fresh Port in gesprek kunt over leefbaarheid en de twee onderzoeken. Eind augustus volgt de uitnodiging met meer informatie.

Voor het maken van een afspraak of bij vragen is Esther te bereiken via esther@dutchfreshport.eu en telefonisch, nummer 06 3914 7003.

Foto: Gemeente Ridderkerk