Lokaal

Innoverend concert Harmonie Slikkerveer over afval

Afgelopen zaterdag 29 september j.l. heeft Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer een innoverend concert gegeven over het scheiden van afval in de Gemini “ Ik tel tot 3 – een afval rapsodie”

Frans Limburg

Verteller Frans Limburg heeft een ludiek verhaal gemaakt over Draaisma en Joris, 2 Ridderkerkers welke blijkbaar nog niet alles wisten over het scheiden van afval.

Bohemian Rhapsody

Het geheel werd muzikaal ondersteund door orkest, drumband en popkoor Something Else, waar wereldbekende nummers ten gehore werden gebracht, maar wat verrassend was: nu met informatie over het scheiden van afval, zo werden onder andere 2 nummers van Queen voorzien van nieuwe tekst en gezongen door ons popkoor Something Else, de Bohemian Rhapsody en Bicycle Race gingen ineens over RE-cyclen.


Drumsessie

Ook liet de drumband zich van een heel andere kant horen en zien, zo speelde zij een prachtig werk op lege (groene) flesjes wat naadloos overging in de Colonel Bogey Mars. Of dat nog niet alles was speelde zij een fantastische drumsessie op lege kliko`s. Nooit geweten dat er nog zo’n mooi geluid uit kan komen, ik ken het alleen van het rollen over straat in de nacht.

Afvalscheidingswijzer.nl

Al met al werd het een zeer informatieve avond met alle wetenswaardigheden over het scheiden van afval. Wat hoort nu waar in? U kunt het o.a. heel simpel vinden op de website Afvalscheidingwijzer.nl

De avond werd afgesloten met een woord van dank aan Frans Limburg de verteller, de dirigenten Jurgen Nab, Dirk Bouillon en Peter de Kluyver. Hierna werd het clublied van de Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer natuurlijk nog gespeeld en gezongen.

Foto’s: Erik Jonkman