Lokaal

Inspirerende netwerkavond voor vrijwilligersorganisaties

Woensdag 14 november vond de netwerk & inspiratieavond voor bestuursleden en contactpersonen van vrijwilligersorganisatie plaats. Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseerde de jaarlijkse bijeenkomst dit keer onder het motto ‘Meer vuur in je bestuur’. De deelnemende organisaties vanuit cultuur, sport, zorg, buurtwerk, ouderenwerk en politiek werden deze editie gastvrij ontvangen in het Maximacollege. Na de inloop kon men aanschuiven voor een lekker buffet met een Italiaans tintje. De ontvangst en catering waren prima verzorgd door de leerlingen van het Maximacollege. 

De aftrap van het programma was voor trainer en bestuursadviseur Frank Hoes met de presentatie ‘Meer vuur in je bestuur’.  In de vorm van 5 witte konijnen kwamen herkenbare onderwerpen als vergaderen, communiceren, voorzittersrol, leidinggeven, samenwerken en van doe- naar beleid aan de orde. De kracht van het bestuur stond hierbij centraal. Met voorbeelden in de praktijk gingen de organisaties meteen aan de slag. 

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst ging men uiteen naar een workshop naar keuze: 

Bij ‘Krachtig besturen’ bouwde Frank Hoes verder door op zijn lezing. Een eye-opener bleek het presenteerde model voor bestuursevaluatie. Na van de workshop hadden alle deelnemers een concreet vernieuwingspunt wat zij meenemen naar hun bestuur of organisatie.

De workshop ‘Verjonging = verandering’ werd begeleid door Cultuurscout en projectleider diversiteit Annet Schipper. Annet zoomde vooral in op bestuurlijke vernieuwing waarbij er veel ruimte was voor de eigen vragen en inbreng van de organisaties.  

Buffet en borrel

Tijdens het buffet en borrel werd er volop contact met andere deelnemers gezocht en gelegd, want organisaties kunnen onderling ook veel voor elkaar betekenen!

Het Vrijwilligerssteunpunt kijkt terug op een geslaagde avond, waarbij de suggesties voor informatieve onderwerpen mee worden genomen in de planning voor het komende jaar. 

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk of vrijwilligerswerkbeleid dan kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl. Of bezoek onze pagina via www.facetridderkerk.nl