Installatie nieuwe raadsleden Ridderkerk

In de gemeenteraadsvergadering van afgelopen woensdag 30 maart 2022 zijn de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Het gaat hierbij om de bekende gezichten van Henk van Os, Jeroen van Neuren, Fleur Stip, John Stip en Lucien Westbroek (Partij18PLUS), Daan Kardol, Kees van der Duijn Schouten en Anton Rottier (SGP Ridderkerk), Jim Kloos (Echt voor Ridderkerk) , Jeroen Rijsdijk, Arianne Ripmeester en Björn Ros (PvdA/GroenLinks Ridderkerk), Ton Overheid en Victor Mijnders (CDA Ridderkerk), Karin Kayadoe (Leefbaar Ridderkerk), Robert Kooijman en Erna de Wolff-ter Beek (Christen Unie Ridderkerk), Edward Piena (VVD Ridderkerk) en Petra van Nes-de Man (Burger op 1). 

Ook werden er negen nieuwe gezichten geïnstalleerd, te weten Sara Griep en Nanda de Vormer (Partij18PLUS), Gerard Verweij en Rick van de Waerdt (SGP Ridderkerk), Melindy Dirks (PvdA/GroenLinks Ridderkerk), Richard Swarttouw en Ronald Lapaer (Leefbaar Ridderkerk), Tjalke Alkema (Christen Unie Ridderkerk) en Linda Klaver (VVD Ridderkerk).

Cora van Vliet (Echt voor Ridderkerk) was door ziekte verhinderd en zal in een later stadium geïnstalleerd worden.

Bij het verder afwerken van de agenda vroeg Petra van Nes-de Man (Burger op 1) om de motie over het behoud van de bomen aan het Essenlaantje in het Oosterpark Ridderkerk Drievliet van de agenda te verwijderen. Ook Fleur Stip (Partij18PLUS) haalde het initiatiefvoorstel over de zondagsopening van de agenda. 

Hierop wilde Björn Ros (PvdA/GroenLinks Ridderkerk) een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ toevoegen aan de agenda. In deze motie vraagt hij om te kijken of het mogelijk is om een proef te doen met vier koopzondagen per jaar. Deze motie zal in de vervolgvergadering van maandag 4 april 2022 behandeld worden.

Een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ is een motie over een onderwerp dat niet op de agenda van de gemeenteraad staat. Meestal gaat dit over een actueel onderwerp.

Foto’s: Jos Wesdijk