Lokaal

InterDam en Van Dam bundelen hun krachten

InterDam uit Ridderkerk en Van Dam uit Moerdijk, de twee toonaangevende Nederlandse producenten van brand- en explosiewerende wanden, deuren en ramen, bundelen hun krachten.

Op dinsdag 14 juli 2020 hebben de drie aandeelhouders de deal formeel gesloten. Door ondertekening van het contract door Value Enhancement Partners, Berend Groeneveld en Groupe Gorgé verenigen de twee bedrijven, die dezelfde geschiedenis delen, zich na veertien jaar onder één naam: InterDam. De integratie van beide bedrijven wordt eind 2020 afgerond onder leiding van CEO Fraser Weir.

Door de twee bedrijven te combineren kan InterDam meer producten en diensten aanbieden, efficiënter werken, de kosten laag houden en een nog betrouwbaardere leverancier zijn van brand- en explosiebestendige deuren, wanden en ramen. Producten die mensenlevens beschermen en essentiële kapitaalgoederen redden in geval van calamiteiten bij offshore windstations, LNG- en petrochemische installaties, offshore olie- en gasplatforms, defensieschepen en -installaties en bij tunnels.