Lokaal

Inzamelactie voor nieuwe wieken Rijsoordse molen

Onder de noemer WIEKEN MOETEN DRAAIEN is er een eerste actie opgezet om onze Rijsoordse molen weer draaiende te krijgen. De huidige wieken zijn onlangs na inspectie afgekeurd en er mag niet meer met de molen gedraaid en gemalen worden. Direct gevaar dat er een wiek afbreekt is er niet, maar dit kan wel het geval worden als er door zou worden gegaan met malen. De molen zal de komende tijd af en toe in een andere stand gezet worden, maar draaien is er helaas niet meer bij.

Inzamelactie

De kosten voor nieuwe wieken bedragen ruim € 85.000. Een ontzettend hoog bedrag, waar het bestuur van Stichting De Rijsoordse Molen diverse manieren voor in wil zetten om dit bij elkaar te krijgen. Wat zou het mooi zijn als de molen in zijn jubileumjaar in 2022, de molen bestaat dan 200 jaar, weer zou kunnen draaien en malen.

Via bijgaande link kun jij een bijdrage doen om dit mogelijk te maken. Iedere bijdrage groot en klein zal voor van grote waarde zijn. Help jij ook mee om onze mooie Rijsoordse Molen weer in bedrijf te krijgen?