Jaap Quist stopt na 33 jaar als voorzitter de Kandelaar

35 Jaar betrokken bij de “Boek- en Muziekhandel de Kandelaar”, waarvan 33 jaar als voorzitter gaf Jaap op de nieuwjaarsreceptie van de Kandelaar deze functie over aan Gerard Rijsdijk.

Na ruim 200 vergaderingen voor gezeten te hebben was het met veel dankbaarheid achterom kijken en is er een blik vooruit gericht.

Jaap gaf het advies aan de nieuwe voorzitter met een voorbeeld van auto rijden, als je op de weg zit en je wilt van baan wisselen, je altijd even in de achteruitrijspiegels moet kijken.

De boekwinkel is ooit begonnen als ”Stichting Ridderkerkse Evangelisatie” met de naam “Het Lichtbaken”

Met steun van stichting “In de Rechte Straat” is het 35 jaar geleden voortgezet als “Stichting tot verspreiding van Christelijke Lectuur in Ridderkerk en omgeving” met de naam “De Kandelaar”. Hier begon de betrokkenheid van Jaap bij de Kandelaar.

Tijdens een jaarlijks gezellig samenzijn met de 50 vrijwilligers van de Kandelaar kwam tijdens de  verschillende toespraken de waardering en gedrevenheid van Jaap telkens weer naar voren.

Met al de activiteiten van Jaap mocht het Licht verspreid worden en daar was de Kandelaar er een van.  Het evangelie van Hoop, Jezus Christus. Ook nam Gre de Vries een van de winkel medewerkers na ruim 10  jaar afscheid en werd hier nog door de oud voorzitter toegesproken.

De boekverkoop in Ridderkerk begon met een klein winkeltje en een klein groepje vrijwilligers. Toen de omzet groeide werd de financiële ondersteunen van evangelisatie activiteiten groter. Afgelopen jaar is er 51.000 euro aan goede doelen gegeven, dus alle reden tot dankbaarheid.

De scheidende voorzitter ging niet met lege handen naar huis, een olijfboom met door alle medewerkers een label met iets van een wens er op geschreven.

Voor meer informatie over de winkel en de doelen die worden gesteund kunt u terecht op de site, tevens webshop www.de-kandelaar.nl  Boekhandel de Kandelaar is te vinden aan de Sint Jorisstraat 10 in Ridderkerk, tel. 0180-424698.

De openingstijden zijn: maandag 13:00 – 17:30 uur, dinsdag, woensdag en donderdag  9:30 – 17:30 uur , vrijdag 9:30 – 17:30 uur , vrijdagavond 18:30 – 21:00 uur , zaterdag 9:30 – 17:00 uur.